wandelen bed and breakfast hof van 11 De Lutte

Er op uit

De gezellige dorpskern van De Lutte met haar cafés, terrassen en winkels is zeker een bezoek waard. Het centrum is van alle gemakken voorzien. U kunt hier onder andere terecht bij de supermarkt, warme bakker, slager, poelier, slijterij, diervoerders- en hobbyzaak, elektrozaak en kappers.

Voor informatie over wandel- en fietsarrangementen kunt u bij Toerist Info De Lutte terecht, gevestigd in ons dorpshoes aan de Plechelmusstraat.

Bij de informatiepunten van de gemeente Losser is er een schatkaart verkrijgbaar. Deze kaart laat u alle schatten uit de gemeente Losser zien.

Wist je dat…

midden in het centrum van de Lutte de Hellehond staat? De Kardoeshond stond vroeger bij de boeren in De Lutte algemeen bekend als spookdier. Er waren in die tijd maar weinigen die het waagden om naar buiten te gaan tijdens de schemering. De Hellehond werd vaak gezien bij het Duivendal en de Paasberg. Hij kondigde voor een woning de dood of ongeluk aan en werd ook op begraafplaatsen gezien. 

Gezelligheid bed and breakfast hof van 11 De Lutte

Eten en drinken

Of je nu voor een ijsje, lunch, high tea of een diner of gewoon een daghapje de deur uit wilt gaan…. Het is allemaal mogelijk in elke prijsklasse.

 Blijf je liever thuis? Er zijn ook diverse afhaalmogelijkheden in De Lutte.

Pannenkoekenhoes De Stroper

Heerlijk ambachtelijke pannenkoeken, koffie en huisgemaakte appeltaart. Tip voor kinderen: er is een speeltuin aanwezig.

Schenkerij Poortbulten

Poortbulten is gelegen in het Arborertum. Er wordt hier een heerlijke lunch geserveerd en in de namiddag kun je kiezen voor een high wine.

De Vereeniging

De Vereeniging is gelegen aan de Dorpsstraat. Een gezellig terras met lekkere biertjes en een prima plek om een hapje te eten.

IJssalon La Venezia

Keuze uit wel 20 soorten ijs, bijvoorbeeld malaga, stracciatella, vanille, aardbei en mokka. Maar laat u ook eens verrassen door drop-, geitenkaas-, of lavendelijs. Ze hebben ruim 120 verschillende smaken in hun assortiment, het proberen waard!

Eetcafe Plexat

Aan het dorpsplein zit eetcafé Plexat, een gezellig restaurant met terras. Op de eerste etage vindt u Steaks & Bites waar de heerlijkste gerechten met de Josper-grill worden bereid. Eetcafe Plexat beschikt ook over de mogelijkheid om eten af te halen.

Florilympha

Buitenplaats Florilympha ligt in natuurgebied Het Lutterzand. Lekker loungen op het terras met de ernaast gelegen midgetgolfbaan. Ook in de serre is het heerlijk vertoeven, waar is open haard in de herfst en winter brand. De glazen vleugel is een architectonisch hoogstandje.

Eetcafe 't Lutters kwartier

Een gezellig eetcafé gelegen aan het dorpsplein met een mooie, nieuwe serre. Hier kunt u genieten van het uitzicht onder het genot van een hapje en drankje.

Hotel Restaurant De Grote Zwaan

Lunch a la carte en op loopafstand van ons verblijf.

Pizzeria De Lutte

Pizzeria, grillroom en cafetaria.

Las Banderas

Gastvrijeheid, gezelligheid en heerlijk eten. Las Banderas brengt de keukens van verschillende Zuid-Amerikaanse landen samen in De Lutte.
Ook op maandag geopend.

Palviljoen Lutterzand

Een landelijk gelegen en moderne restaurant aan de rand van natuurgebied Het Lutterzand. De grote speeltuin voor de kinderen is goed te zien vanaf het terras waar u heerlijk kunt zitten.

’t Theeluutke

Verschillende theesoorten met heerlijk scones, maar ook ontbijt en lunch. Elke zondag ochtend kunt u vier vers gebakken scones afhalen (wel even bestellen) voor €10,- inclusief clotted cream en jam.

singraven bed and breakfast hof van 11 De Lutte

Bijzondere natuurgebieden

Ontdek de Schatkamer van Twente, het hele jaar door.

Wandelen in de voorjaarszon, fietsen door de bloeiende natuur van Egheria of pootje baden in Het Lutterzand. Geniet in de herfst van de vele kleuren die Het Arboretum rijk is. Of bezoek het sprookjesachtige landgoed Het Singraven eens in de winter wanneer de natuur bedekt is met een laagje sneeuw.

Het Lutterzand

Dit prachtige natuurgebied ligt op ongeveer 5 kilometer van ons verblijf. Het Luttezand beschikt over honderden hectares bos met de bekende Dinkel die door het gebied stroomt. “Heerlijk om pootje te baden met mooi weer.” Het Lutterzand telt een aantal prachtige fiets- en wandelpaden met vele omliggende restaurants.

Wat is er allemaal te doen in Het Lutterzand: Toeristisch Informatie Punt (TIP), wandelroutenetwerk (knooppunt S11), fietsroutenetwerk (knooppunt 61), kano varen op de Dinkel (van 1 september t/m  31 maart), een rit met de Lutterzand-Express onder begeleiding van een natuurgids, mindervaliden-pad, geocaching (www.geocaching.com), hondenspeelveld, schatgraven met metaaldetector (kinderfeestje)en een speeltuin

Arboretum Poortbulten

Natuurmonumenten is eigenaar van dit uniek stukje natuurgebied en organiseert het hele jaar door adembenemende activiteiten. Het Arboretum Poortbulten bestaat uit een historisch bomenpark en een later aangelegd poelenlandschap, je treft hier 2500 bomen en heesters uit alle werelddelen verdeeld over 1000 soorten. Uniek om te beleven waarbij elk jaargetijde iets bijzonders achterlaat, in de herfst een kleurenexplosie en in de lente en zomer een bloesem- en bloemenparadijs. Margrietenvelden, orchideeën en zoemende bijen, met een beetje geluk spot je zelfs de ijsvogel. Er is de mogelijkheid om een elektrokartocht te boeken onder begeleiding van een gids, nadien kunt u heerlijk genieten van een kopje koffie bij Schenkerij Poortbulten. U vindt het Arboretum als u het dorp verlaat richting Losser. 

Landgoed Singraven

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel, dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer.

Landgoed Singraven is eenvoudig te bereiken door vanuit Denekamp de bordjes ‘Singraven’ te volgen. Er zijn parkeergelegenheden bij Watermolen Singraven.

wandelen bed and breakfast hof van 11 De Lutte

Actief

Twente is bij uitstek de regio om actieve uitjes te ondernemen. Lekker in de frisse buitenlucht, midden in de natuur. 

Das genieten van de bovenste plank!

Mountainbikenetwerken

Het mountainbikenetwerk Twente heeft dankzij 20 verschillende routes een totale lengte van ruim 700 kilometer. Er is een mountainbikeroute Losser-Hulsbeek verkrijgbaar bij VVV in De Lutte, de route voert je door de mooiste gebieden rondom Losser, De Lutte en Oldenzaal. Je rijdt over bestaande bospaden en (zand)wegen, maar ook op special aangelegde uitdagende singletracks bij onder andere de Tankenberg en Het Losserhof. Desgewenst kun je de route uitbreiden met een trainingsparcours over het Hulsbeek (7 kilometer). De route heeft een lengte van 40 kilometer en is gemarkeerd met het blauwe, internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Wandelen en fietsen

Dit gebied heeft de beste en mooiste knooppuntroutes van Noord-oost Twente. De borden spreken hier voor zich! Ook bij het Toerist Info punt vind je prachtige routes en arrangementen. Zoals de “Stappen en Happen” of de “Trappen en Happen” arrangementen. Bij het verblijf zijn twee (dames) fietsen ter beschikking waar u vrijblijvend gebruik van mag maken. Voor bijzondere fietsen kun je een kijkje nemen bij ActiefTwente.

Recreatiepark de Hulsbeek

Recreatiepark het Hulsbeek biedt vele buitensportactiviteiten zoals, zwemmen, zonnen of fietsen. Niet heel actief maar wel heel fijn, een bezoekje aan Saré Thermen en Beauty, een heerlijk wellnesscentrum dat midden in het prachtige landgoed Het Hulsbeek ligt. Saré biedt een uitgebreide combinatie van binnen- en buitenfaciliteiten.

Golfen

Hotel t Kruisselt heeft een 9-holes par 3 baan en ligt op 1 kilometer van ons verblijf. Bij t Sybrook (8 km) in Enschede bevind zich een 27-holes golfbaan, ultiem genieten!

Kanoën

Avontuurlijk dag op de planning? Ga voor kanovaren op de dinkel! Reserveer je kano bij Twente.cool of Actief Twente.

Vissen

Voor een dagjes vissen kunt u bij Wild.nl in Reutum terecht.

dierentuin nordhorn bed and breakfast hof van 11 De Lutte

Met de kinderen

Lekker op pad met de kids, Ipads aan de kant. Nieuwe herinneringen maken!

Oerrr wandelroute

De routebeschrijving van de OERRR-route in De Lutte kunt u verkrijgen bij Pannenkoekenrestaurant De Stroper. Als je lid bent van Natuurmonumenten kost deze route €2,50, geen lid? Dan betaal je voor de OERRR-route € 5,00 (per boekje, niet p.p.). Na het wandelen kun je op vertoon van het routeboekje een glaasje ranja ophalen bij De Stroper. Meer informatie over deze route vind je op de website van Natuurmonumenten.

Zwemmen

Vlak over de grens in Duitsland vind je BadePark Bad Bentheim, een combinatie van een binnen- en buitenbad. Het water van het natuur-buitenbad is chloorvrij en daarnaast zijn er voldoende ligbedden en parasols beschikbaar die u gratis mag gebruiken. Het binnenbad heeft een glijbaan van 60 meter, een speciaal peuter-belevingsbad en een 25-meter bad, genoeg te beleven!

Het OYFO Techniekmuseum

OYFO staat voor kunst, maar ook voor techniek. Het museum is de schatkamer van het industrieel erfgoed in het oosten van Nederland. Het voormalige Techniekmuseum HEIM bestond meer dan 30 jaar en is overgegaan naar het OYFO Techniekmuseum. Het is een technisch doe-museum waar kinderen, gezinnen en ouders hun weg zeker weten te vinden.

Recreatiepark het Hulsbeek

Waterpret, klimbos Avatarz, een (water)speeltuin, kartbaan, paardrijden of kanoverhuur, het Hulsbeek biedt je een gehele dagbeleving!

Midgetgolf

Restaurant Florilympha biedt u een gezellige midgetgolfbaan gelegen in Het Lutterzand. Bij de buren (Restaurant Paviljoen)  vindt u een grote speeltuin.

Tierpark Nordhorn

Een mooie dierentuin net over de grens bij Denekamp. Tierpark Nordhorn beschikt over een kinderboererij en een grote speeltuin. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd!

Spoorfietsen

Waar vroeger de stoomtreinen van de GOLS en de kolentransporten over het schaddenspoor richting Duitsland reden, kunt u nu zelf spoorfietsen over deze echte treinrails.

Wonderryck

Het museum voor de hele familie! Een plek van betovering. Ga op avontuur en sta oog in oog met de bijzondere dieren uit de collectie en verwonder je over al het moois dat de natuur te bieden heeft. In en rondom het museum is van alles te beleven!

De IJskuip

De IJskuip ligt op Erve Kuiper, de thuisbasis van familie Kuiper. Deze gezellige en leerzame familieboerderij ligt middenin de mooie Twentse natuur, waar je niet alleen kunt genieten van het lekkerste ijs van Europa, maar waar je ook kunt ontdekken, spelen en leren! 

winkelen enschede bed and breakfast hof van 11 De Lutte

Stukje verder op

Cultuur en historie snuiven, winkelen en terrasje pikken.
Deze stadjes zijn echte aanraders voor een dagje weg met wat ‘reuring’

Oldenzaal (4 km)

Oldenzaal is een Hanzestad met in het midden de oude St. Plechelmussbasiliek. Door de torengidsen van de Tourist Info Oldenzaal worden het hele jaar rondleidingen verzorgd in de toren van de basiliek. Beklimmingen vinden (op enkele uitzonderingen na) iedere maandag tot en met zaterdag plaats om 14.00 uur. Aanmelden kan tot een half uur van tevoren bij de Tourist Info Oldenzaal. Oldenzaal beschikt over twee musea; Het Palthehuis en Museum de Pelgrim. Daarnaast is er een ruim winkelaanbod in Oldenzaal te vinden.

Ootmarsum (12 km)

Een stadje met historische gebouwen, steegjes en galerieën  die vooral bekend staat om de kunst en cultuur. Vele bezienswaardigheden waaronder het Openluchtmuseum, het Onderwijsmuseum Educatorium en het museum van kunstschilder Ton Schulten. Daarnaast biedt het centrum gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. Op zondag is alles geopend en is er een gezellige drukte in Ootmarsum. Ten Noorden van Ootmarsum ligt natuurgebied het Springendal. Maar liefst 335 hectare gevarieerd natuurgebied met bossen, heide, bronnen, beekjes en grafheuvels.

Enschede (15 km)

Enschede is het grote, stedelijke hart van Oost- Nederland. Van bekende ketens tot fantastische boetiekjes: voor winkelen moet je in Enschede zijn! Na afloop doe je een drankje op het gezellige horecaplein “De Oude Markt”. Neem daarnaast ook eens ruim de tijd voor een bezoek aan de wijk Roombeek. Na de vuurwerkramp in 2000 is deze wijk weer opgebouwd en vindt u hier een mix van bijzondere architectuur en interessante musea zoals Rijksmuseum Twenthe.  

Tip: Op loopafstand vind je Het Paradijs een uniek natuurkunstwerk en binnentuin. Huisgemaakt – duurzaam – passie – creativiteit – vegetarisch; dit kenmerkt Het Paradijs. Een leuke belevenis!

Delden (25 km)

Delden telt veel bijzondere winkeltjes en galerieën die vrijwel dagelijks geopend zijn. Er worden vele evenementen georganiseerd, zoals elke eerste zaterdag van de maand de Streekmarkt Twente. Daarnaast zijn de tuinen van Kasteel Twickel van april t/m oktober opengesteld voor publiek.

bad bentheim bed and breakfast hof van 11 De Lutte

Over de grens

Zo dicht aan de Duitse grens kunt u het vast ook niet laten om in Duitsland neer te strijken voor een lekkere ‘Kaffee end Kuchen’ na een wandelingetje.
Op de terugweg nemen we nog een paar lekkere brotchen mit. Mmmm das lekker!

Burcht Bad Bentheim (15 km)

Al van ver wordt u aandacht getrokken door het middeleeuwse kasteel dat ver boven het stadje Bad bentheim uittorent. Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht over de tuinen en ver het Munsterland in. U kunt voor het gebied Bad Bentheim diverse rondleidingen boeken via www.burg-bentheim.de. In het naastliggende park van het middeleeuwse kasteel is een midgetgolfbaan. Bad Bentheim is beroemd door zijn prachtige zandsteen, wist je dat het vrijheidsbeeld in New York rust op een sokkel van Bentheimerzandsteen? Een dagje naar het kuuroord of naar Badepark Bentheim is ook zeker de moeite waard.

Nordhorn (17,5 km)

Nordhorn is een leuke plaats om even te shoppen en de Duitse sfeer te proeven. Nordhorn heeft een groot openluchtzwembad, ijsbaan en een dierentuin. Het is pas echt lekker ontspannen aan het water met een hapje en drankje bij Pier 99, bij Pier 99 is er de gelegenheid om een watertrapfietsje of een bootje te huren. Genoeg te doen in “waterstad” Nordhorn…

Osnabruck (81 km)

In een uur rij je al snel naar Osnabruck. Breng hier een bezoek aan de indrukwekkende 13e-eeuwse “Dom St. Peter”, of ben je liefhebber van inheemse en uitheemse planten? Haal dan je hart op in de botanische tuinen van de universiteit in Osnabrück. Erg bijzonder is het “Regenwoudhuis” met haar planten uit de Amazonebekken, je vindt deze tuinen in twee oude steengroeves in de wijk Westerberg. Uiteraard heeft Osnabruck ook een ruim winkelaanbod in het historische en gezellige centrum. 

Tip: Onderweg kom je langs Tecklenburg, lucht- en “Kneipp”-kuuroord met zijn oude vakwerk- en erehuizen met middeleeuwse charme. Het is gewoon leuk om door de smalle steegjes van de oude stad te slenteren en telkens weer verrast te worden door nieuwe perspectieven.

Munster (91 km)

Een stad die veel mensen vooral kennen vanuit de geschiedenisboeken; bijvoorbeeld de beroemde Vrede van Münster uit 1648. De plek waar dit vredesverdrag is opgetekend kun je nog steeds bezichtigen, maar de tijd heeft hier bepaald niet stilgestaan! Tegenwoordig is Münster een bruisende stad, tjokvol fietsen, studenten, interessante musea en nog veel meer. In december vindt u hier het prachtige decor van de historische binnenstad tijdens de traditionele kerstmarkt. In de binnenstad zijn er vijf kerstmarkten te bezichtigen; allemaal met een eigen karakter!

Bed & Breakfast – Hof van 11
Middelkampweg 3
7587 ML De Lutte

info@hofvan11.nl
+31 6 40250813
0541-552562

Algemene voorwaarden